Over Mentaalvrij 

Jezelf in een complexe wereld goed leren kennen is hetzelfde als het leggen van een puzzel met veel stukjes. Als je bij het puzzelen door de bomen het bos niet meer ziet, dan kom je vaak met veel inspanning of per toeval op de juiste weg. 

Echter bij 2 op de 10 mensen lijken de belangrijkste puzzelstukjes structureel te ontbreken. Als deze ¨hoekstukjes¨ niet gevonden worden, neemt het plezier in puzzelen snel af. Mentale problemen liggen dan op de loer. 

Dit kan zelfs leiden tot een opname in een kliniek voor de behandeling van o.a. een burn out, depressie, angststoornis of verslaving. 

Mentaalvrij helpt dit te voorkomen. Onze therapeuten helpen samen met jou de puzzel op te lossen. Jij als expert over jezelf en de therapeut als expert op het gebied van therapeutisch, psychologisch onderzoek.

Ontmoet onze therapeuten

Ron Baks 

  • GZ - psycholoog / TA therapeut

Het niet meer dragen van een stropdas is mijn metafoor voor de ontwikkeling van (mentale) vrijheid. Ik heb mijn das tot mijn 44e gedragen. Na 23 jaar voor ´een baas´'te hebben gewerkt voelde dit voor mij toch te benauwd. Ik besloot in 2000 een eigen psychologische praktijk te beginnen. Inmiddels is deze praktijk uitgegroeid tot diverse vormen van hulpverlening in de geestelijke gezondheidszorg, waarbij de uitvoering van het Therapeutisch Assessment voor Mentaalvrij mijn specialiteit geworden is. 

Joleine van Es

  • Psycholoog / TA therapeut

Vanaf jongs af aan wist ik al wat mijn passie was: mensen helpen. De verandering en groei die ik zie vanaf het moment dat mensen binnenkomen tot het moment dat ze weer bij ons weggaan geeft mij enorm veel energie. Ik vind het erg belangrijk om mensen in te laten zien wie ze zijn en om ze handvatten aan te bieden om zelfstandig verder te kunnen gaan. De momenten van inzicht over zichzelf, over hun eigen sterke en zwakke punten en over hun persoonlijkheid vind ik de mooiste momenten om mee te mogen maken. .  

Wouter Klöne

  • Orthopedagoog / TA therapeut

Samen met Ron Baks heb ik mij verdiept in Therapeutisch Assessment. Op dit moment werk ik met jeugdigen, ouders, zorgprofessionals en met volwassenen die opzoek zijn naar antwoord op hun vragen. Universeel in mijn handelen is het versterken van zelfinzicht met een flinke dosis zelfcompassie. Met begrip voor de complexiteit van het leven en zonder oordeel sluit ik aan bij jouw verhaal, stel ik vragen en samen onderzoeken we jouw vragen en antwoorden.  

Maarten Baks

  • Counselor / Coördinator 

Ik geloof dat de potenties van iedereen, hoe zwaar de tegenslagen en hindernissen in zijn/haar leven ook mogen zijn, met de juiste begeleiding, het creëren van de juiste mindset benut kunnen worden. En als ervaringsdeskundige kan ik het weten. Na zelf een depressie en angstoornis overwonnen te hebben dankzij o.a. een Therapeutisch Assessment begon ik mijzelf in de behandeling te verdiepen. Met als resultaat dat ik nu zelf de behandelingen ondersteun en coördineer binnen Mentaalvrij!

Wij zijn o.a. aangesloten bij

Wij zijn o.a. aangesloten bij