Over ons

Mentaalvrij bestaat uit een team van professionele (GZ)psychologen die zich naast hun opleiding hebben gespecialiseerd in Therapeutisch Assessment (TA) en Acceptance & Commitment Therapy (ACT)

IMG 0663 500+ geholpen cliƫnten Beoordeeld met een 8.8 Onze psychologen staan voor je klaar
Hero

Ons team

 • Joleine van Es, psycholoog MSc - NIP

  Joleine van Es, psycholoog MSc - NIP

  "Vanaf jongs af aan wist ik al wat mijn passie was: mensen helpen. De verandering en groei die ik zie vanaf het moment dat mensen binnenkomen tot het moment dat ze weer bij ons weggaan geeft mij enorm veel energie. Ik vind het erg belangrijk om mensen in te laten zien wie ze zijn en om ze handvatten aan te bieden om zelfstandig verder te kunnen gaan. De momenten van inzicht over zichzelf, over hun eigen sterke en zwakke punten en over hun persoonlijkheid vind ik de mooiste momenten om mee te mogen maken."

 • Ron Baks, GZ psycholoog - regiebehandelaar

  Ron Baks, GZ psycholoog - regiebehandelaar

  "Het niet meer dragen van een stropdas is mijn metafoor voor de ontwikkeling van (mentale) vrijheid. Ik heb mijn das tot mijn 44e gedragen. Na 23 jaar voor ´een baas´'te hebben gewerkt voelde dit voor mij toch te benauwd. Ik besloot in 2000 een eigen psychologische praktijk te beginnen. Inmiddels is deze praktijk uitgegroeid tot diverse vormen van hulpverlening in de geestelijke gezondheidszorg, waarbij de uitvoering van het Therapeutisch Assessment voor Mentaalvrij mijn specialiteit geworden is."

 • Maarten Baks, counselor - coördinator

  Maarten Baks, counselor - coördinator

  "Ik geloof dat de potenties van iedereen, hoe zwaar de tegenslagen en hindernissen in zijn/haar leven ook mogen zijn, met de juiste begeleiding, het creëren van de juiste mindset benut kunnen worden. En als ervaringsdeskundige kan ik het weten. Na zelf een depressie en angstoornis overwonnen te hebben dankzij o.a. een Therapeutisch Assessment begon ik mijzelf in de behandeling te verdiepen. Met als resultaat dat ik nu zelf de behandelingen ondersteun en coördineer binnen Mentaalvrij!"

 • Maurice Meeder, psycholoog MSc - NIP

  Maurice Meeder, psycholoog MSc - NIP

  "In een wereld waar negatieve gedachten en gevoelens een slechte naam hebben vind ik het belangrijk dat er een plek is om deze ervaringen te bespreken. Het bieden van een luisterend oor en nieuwe handvatten om met de minder leuke onderdelen van het leven om te gaan geeft mij dan ook veel energie. Ik vind het mooi om te zien wanneer mensen nieuwe inzichten over zichzelf krijgen. Een behandeling is voor mij succesvol wanneer iemand genoeg middelen heeft om op een veerkrachtige en flexibele manier zelfstandig door te gaan."

 • Donna Stapelbroek, psycholoog MSc - NIP

  Donna Stapelbroek, psycholoog MSc - NIP

  "Wanneer ik met mensen samen werk aan het beantwoorden van hun hulpvraag moeten zij zich veilig voelen: gehoord en gezien, niet veroordeeld. Acceptance and Commitment Therapy en Therapeutisch Assessment - de therapievormen die wij inzetten bij Mentaalvrij - sluiten aan bij mijn waarden: verbinding, cliëntgericht, en er is gelijkwaardigheid en gemeenschappelijkheid tussen mij en de cliënt. De cliënt is niet gestoord of gebroken, maar: gebruikt strategieën die niet meer functioneel zijn. Zo hoop ik samen weer meer mentale ruimte te kunnen ontdekken."

 • Carin de Clercq, psycholoog MSc - NIP

  Carin de Clercq, psycholoog MSc - NIP

  "Ik vind het mooi om mensen inzicht te geven in zichzelf en om ze te leren omgaan met de pijn in hun leven. Leren om niet te vermijden of te vechten, maar juist voelen dat iets echt wel even verdrietig, spannend of vervelend mag zijn. Dat je jezelf mag behandelen zoals je een vriend zou behandelen. Samen reflecteren op de afgelopen tijd en zien dat het stapje voor stapje beter gaat; daar krijg ik energie van!"

 • Adriënne van Gijzen, psycholoog MSc - NIP

  Adriënne van Gijzen, psycholoog MSc - NIP

  "Toen ik 16 jaar oud was ben ik als vrijwilliger bij De Kindertelefoon begonnen, omdat ik een verschil wilde maken in het leven van anderen. Daar heb ik mijn passie voor psychologie gevonden en wist ik wat ik later wilde worden. Ik sta achter een persoonlijke benadering, waarbij er naar de persoon zelf gekeken wordt in plaats van naar een label, voordat er besloten wordt hoe iemand het beste geholpen kan worden. Ik vind het prachtig wanneer cliënten hun eigen kracht vinden en zelfstandig verder kunnen gaan."

Onze praktijk

 • Praktijkruimte Lijnbaan

  Praktijkruimte Lijnbaan

 • Praktijkruimte Lijnbaan

  Praktijkruimte Lijnbaan

 • Praktijkruimte Lijnbaan

  Praktijkruimte Lijnbaan

 • Praktijkruimte Nauwe Sloopje

  Praktijkruimte Nauwe Sloopje

 • Praktijkruimte Nauwe Sloopje

  Praktijkruimte Nauwe Sloopje

Afspraak Maken Afbeelding

Weten hoe we jou kunnen helpen?

Plan een telefonisch startgesprek met ons in